Innlegg - Tilknytningspsykologene
165
page-template-default,page,page-id-165,bridge-core-3.1.3,cookies-not-set,sensei-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Innlegg

Vi ønsker å nå ut med tilknytningspsykologisk teori og forskning. Arbeid med tilknytning er folkehelsearbeid. Det hand­ler om å bevisstgjøre hva som fremmer god psykisk helse og hva som representerer alvorlige risikofaktorer for en skjevutvikling.

 

Alt for mange barn lever i utrygge relasjoner. Tilknytningspsykologi har utrednings- og behandlingsmetoder som sammen sørge for at disse barna får målrettet og nødvendig hjelp. Men med kunnskap om hva som skaper trygg tilknytning kan man også forebyggende bl.a. igjennom å la barnehager få tilgang til denne viktige kunnskapen, slik at de kan gi de barna de jobber med det erfaringsgrunnlaget de trenger for å lykkes senere i livet. Vi ønsker at omsorgspersoner i hjemmene, barnehager og skole skal ha kunnskap om tilknytning – og vi ønsker at så mange barn som mulig får oppleve psykologisk og emosjonell trygghet. Under finner du noen linker til vår deltakelse i det offentlige rommet:

Nyeste innlegg:

Psykologtidsskriftet 6/2017: En god sirkel

NRK 16.08.2017: Tilvenning i barnehage

Aftenposten 09.03.2017: Godt relasjonsarbeid gir bedre skoler