SEI Intro - Tilknytningspsykologene
28152
page-template-default,page,page-id-28152,bridge-core-3.1.3,cookies-not-set,sensei-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

En Tilknytningspsykologene og folkOm produksjon ©

Se Eleven Innenfra – Introduksjon

Arbeid med trygghet og inkludering i skolen – med mål om felles forståelse og språk blant de ansatte.

SEI intro inneholder 12 korte filmer med intervjuer med lærere, illustrerte utfordrende praksissituasjoner i klasserommet og fagformidling fra psykologspesialistene Ida Brandtzæg og Stig Torsteinson. Med alle filmene følger også refleksjonsspørsmål.

Nettkurset er forskningsbasert og bygger på psykologisk forskning om læring, trygghet og tillit, samt skoleforskning.

 

SEI intro er tilpasset en hektisk skolehverdag. Lærerne kan se filmene enten hver for seg eller i grupper. Det anbefales imidlertid at refleksjonene foregår i små grupper, enten med eller uten veileder.

TEMAER I FILMENE
  • Hva er trygghet?
  • Hva kan komme i veien for å skape trygghet?
  • Hva er barn og ungdommers psykologiske behov?
  • Hva er virkestoffene i en trygg ansatt/elev-relasjon?
  • Hvordan fremme trygghet også når man blir utfordret?
MÅLET MED FILMENE

Målet med filmene er å legge grunnlaget for et felles verdisyn blant de ansatte, et felles språk i den kollegiale behandlingen av arbeidet og en felles forståelse av hvordan man møter og tolker elevenes atferd, følelser og behov. Målet er å skape trygge relasjoner i skolen. Dette ligger til grunn for tilhørighet og inkludering.

Trygghet og tilhørighet er de viktigste enkeltfaktorene som fremmer utvikling og læring i skolen, og anses også som grunnleggende for å forhindre mobbing og utenforskap.

 

Nettkurset henger sammen med Se Eleven Innenfra – fordypning. Gjennom dette programmet kan man jobbe videre med de samme temaene.

Ta kontakt!

 

Om dere ønsker å benytte dere av dette enkle og brukervennlige materialet på din skole, eller i din kommune – så ta kontakt. Vi vil utarbeide egne prisavtaler avhengig av størrelse på kommune/skole.