COS Barnehage - Tilknytningspsykologene
389
page-template-default,page,page-id-389,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

COS Barnehage

Innhold

Denne utdanningen retter seg mot deg som jobber i barnehage eller med barnehage-personal. Hensikten med utdanningen er å gi deg kunnskap og verktøy til å innføre COS-prinsippene på denne arenaen.

 

Barnehagen er en unik arena for å fremme psykisk helse – vi trenger derfor å se barnehagen i et psykologisk perspektiv. Timene, dagene og årene i barnehagen bidrar til barns psykologiske utvikling. Bidraget er positivt hvis kvaliteten på barnehagen er god. Og hva gir god kvalitet i en barnehage? Norsk og internasjonal forskning er helt klar: De voksnes kompetanse og relasjon til barna er den avgjørende faktoren som skaper gode eller dårlige barnehager.

 

Utdanningen ledes av psykologspesialistene Ida Brandtzæg og Stig Torsteinson ved Tilknytningspsykologene; Utdanningssenter og klinikk som har ansvaret for implementeringen av Circle of Securitymetoden i Norden i samarbeid med opphavspersonene i Circle of Security International. Brandtzæg og Torsteinson har igjennom boken «Se barnet innenfra. Hvordan arbeide med tilknytning i barnhagen» gjort denne COS modellen aktuell for barnehagen i deres arbeid med å fremme psykisk helse i alle barn.

Målgruppe

Alle som har tatt COS Parenting utdanningen og som ønsker å bruke denne kompetansen til å fremme relasjonskvalitet i barnehager.

3 dager intensiv opplæring barnehage

Opplæringen går over tre dager. Man lærer bl.a. følgende på kurset:

 

  • Vi viser hvordan du kan hjelpe de ansatte i barnehagen til øke sin bevissthet om og kompetanse i å skape trygghet, vise godhet, regulere barnas følelser og hjelpe til i lek og vennskap ved bruk av COS prinsippene.
  • Du vil også ha med deg en forståelse av dette arbeidet med barn individuelt og i større grupper.
  • Vi ser nærmere på alder, kjønn, barn med temperamentsmessige utfordringer og utrygge barn.
  • Her skal vi også ser nærmere på hvordan jobbe med personlige tema igjennom begrepet Haimusikk i en personalgruppe.
  • Vi vil gå igjennom COS modellen for oppstart og avslutninger i barnehagen.
  • Vi vil i utdanningen gi kunnskap om hvordan du kan bidra til at barnehagen der du jobber eller jobber med kan være en aktiv deltaker i å fremme et godt og mentaleiserende miljø samtidig slik at man sammen kan jobbe for å fremme COS prinsippene.

Resurser

Utdanningen vil gi deg tilgang til Foredrag, Arbeidshefte og Videomateriale som er utviklet spesielt for denne målgruppen.

Pris

Kommer

Kurskalender

Dato annonseres snart