Se barnet innenfra - Tilknytningspsykologene
17124
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17124,bridge-core-3.1.3,cookies-not-set,sensei-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Se barnet innenfra

Utgitt 2013

Se barnet innenfra.

Hvordan jobbe med tilknytning i barnehagen.

Tilknytningen til foreldrene danner den viktigste rammen rundt barns utvikling. Men du som jobber i barnehage, er en klar nummer to for mange.

Denne boka viser hvordan Trygghetssirkelen kan danne utgangspunkt for omsorg i barnehagen. Forfatterne gir en grundig innføring i modellen, og viser hvordan Trygghetssirkelen kan hjelpe oss til åforståat barns gryende selvstendighet og læring faktisk hviler helt påretten til åvære avhengig av voksne.

Forfatterne viser også, med Trygghetssirkelen som basis, hvordan de voksne i barnehagen kan øke sin bevissthet om barns behov og skape trygghet, vise godhet, regulere barns følelser og hjelpe til i lek og vennskap.

For bestilling av boken: http://www.kommuneforlaget.no/Se+barnet+innenfra.b7zFA-xfZ0B-hTN9OCT-tRJ6lVBt6705hRjSXz.ips

Sagt om boken

Mens pedagoger og politikere rundt om i verden fortsetter å diskutere hvilken praksis som er best egnet for tidlig innsats, tilbyr denne boken et meget viktig og betimelig bidrag til debatten. Brandtzæg, Torsteinson og Øiestads erfaring og høye kunnskapsnivå innen Circle of Security tillater dem å uttrykke seg med autoritet og medfølelse om dette presserende problemet.

Glen Cooper, Kent Hoffman & Bert Powell, Co-founder Circle of Security®

 

Barnehagen er langt mer enn et pedagogisk prosjekt. Den er en nøkkelarena for å fremme barns psykiske helse, noe som er underkommunisert i samfunnsdebatten om barnehagekvalitet. Det mener Ida Brandtzæg, Stig Torsteinson og Guro Øiestad. I boka ”Se barnet innenfra!” viser de hvordan barnehagen kan være et veksthus for barns selvfølelse.

Per Halvorsen, Norsk psykologforening (les intervjuet på hjemmesiden til Norsk Psykolog Forening)

Anmeldelser

Kjøp boken «Se barnet innenfra»