COS Erfaringsseminar - kommende - Tilknytningspsykologene
446
page-template-default,page,page-id-446,bridge-core-3.1.3,cookies-not-set,sensei-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.6.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.9,vc_responsive

Tema:

Omsorg under store livsutfordringer

Utsatt til høsten 2025

Ny dato kommer veldig snart

Seminaret vil gi kunnskap og inspirasjon til alle dere som arbeider med barn og voksne i livsutfordringer.

 

Foredrag du ikke vil gå glipp av:

  • Eksklusivt foredrag av forfatter Ingvild Risøi om hennes kritikerroste roman «Stargate – en julefortelling» som blir for tiden filmatisert
  • Innsikt gjennom et langt arbeid i «Det vi så var et svik mot barna» med Inga Marthe Torkildsen
  • Viktig forskning om hvordan krenkede barn blir syke voksne, presentert av professor emerita Anna Luise Kirkengen og Ane Brandtzæg Næss
  • Spennende norsk forskning om bruk av COS P i DPS

 

Hvem bør delta?

Dette seminaret er for psykologer, sosialarbeidere, lærere, helsepersonell og alle som jobber med mennesker i krevende livssituasjoner.

 

Praktisk informasjon:

  • Dato: Høsten 2025, dato kommer veldig snart
  • Tid: 09:00 – 16:00
  • Sted: Røde Kors Konferansesenter, Hausmannsgate 7, Oslo
  • Pris: 2750 kr (inkluderer enkel lunsj ved fysisk oppmøte)
  • Format: Delta fysisk eller digitalt via Zoom

Begrenset antall fysiske plasser!

 

For påmelding eller spørsmål, kontakt oss på:

 

#OmsorgUnderUtfordringer #FagligUtvikling #PsykiskHelse #Tilknytning #Mentalisering

Påmelding online deltagelse
Påmelding fysisk deltagelse

Jorunn Helle

Psykologspesialist

 

Jorunn Helle er psykologspesialist og har siden 2022 arbeidet ved RVTS Vest. Hun har siden 2012 drevet COS P grupper for pasienter ved Solli DPS. Jorunn Helle vil snakke om erfaringene fra å drive COS P grupper for pasienter i psykisk helsevern for voksne og om resultatene fra en kvalitativ studie av pasienters erfaringer med å delta i COS P grupper.

Hanne Wisbech

 

Jobber for tiden på Åsebråten barne- og ungdomspsykiatriske klinikk, døgnavdeling for barn 7-14 år.

Psykologspesialist siden 2010, fordypning i barne- og ungdomsspykologi. Bred og lang erfaring i arbeid med barn og foreldre , fra habilitering, BUPP og Barnehus.

 

Tok COS-Intervention utdanning i 2014. Erfaring med COS-P og COS-I gitt individuelt eller i gruppe.

Har veiledet flere grupper i COS-I siden 2018.
Drevet egen praksis siden 2019 primært rettet mot voksne og unge voksne klienter.

Monica Døli

Psykologspesialist

 

Monica er psykologspesialist og arbeider ved Bufetat ved Telemark barne- og familiesenter og ved Universitetet i Sør-Øst Norge der hun underviser på bachelor og master i barnevern, vernepleie og andre studier.

 

Monica har omfattende og mangeårig erfaring med COS P og COS I, blant annet gjennom systematisk arbeide ved familiesenteret. I tillegg veileder hun COS-I terapeuter, samt COS-P kursholdere.

Helene Titlestad Dunlop, Line Reiersen Lund, Silje Bethina Andersen, Hanni Kristin Bergene og Jon Robert Holstad – fra Sarpsborg

Vernepleier, sykepleier, barnevernspedagog, sosionom og barnevernspedagog

 

Line Reiersen Lund, vernepleier

Hanni Bergene, sykepleier

Silje Bethina Andersen, barnevernspedagog

Jon Robert Holstad, sosionom

Helene Dunlop, barnevernspedagog

 

Da har ulike videreutdanninger og alle har både cos p og cos I-sertifisering. Teamet  har jobbet fortløpende med COS I siden 2018.

Inga Marte Thorkildsen

 

Inga Marte Thorkildsen har jobbet med volds- og overgrepstematikk i nesten 30 år, både faglig og politisk. Hun har vært minister, stortingsrepresentant og byråd, har skrevet to bøker og laget en podkast kalt «Barndommen varer i generasjoner». I dag er hun politisk rådgiver i Stine Sofies Stiftelse.

 

Foredrag:

Håp og forandring. En introduksjon til hvorfor vi, til tross for en godt utbygd velferdsstat, fortsetter å svikte barn, og voksne som var disse barna, og hva vi kan gjøre med det. 

Anna Luise Kirkengen

spesialist i allmennmedisin

 

Anna Luise Kirkengens kunnskapsfelt handler om hvordan krenkelseserfaring under oppveksten henger sammen med senere sykelighet. I avhandlingen «Helsefølger av seksuelle overgrep i barndommen» (UiO 1998), viste hun at traumatisk erfaring blir innskrevet i kroppen. Erkjennelsen er i løpet av de siste tre årtier blitt både bekreftet og forklart av forskning i et bredt fagfelt. Kunnskapen handler om at våre erfaringer påvirker og former vår kropp – og derved vår helse.

 

Anna Luise Kirkengen har skrevet flere bøker, en rekke bokkapitler og mange artikler om sammenhengene mellom tidlige belastninger og senere sykdom.

Ane Brandtzæg Næss

Konstituert overlege ved Nidelv dps, avdeling Tiller ved St. Olavs hospital

 

Medforfatter av boka Hvordan krenkende barn blir syke voksne (4. utg. Universitetsforlaget 2021) sammen med Anna Luise Kirkengen.

Ingvild Rishøi

 

Rishøi har utmerket seg som en forfatter som på samme tid når en stor lesegruppe og høster litterær anerkjennelse hos kritikerstanden. Hennes kjernetemaer er solidaritet, ansvar og hverdagsmenneskets livsdramaer. I et tilsynelatende enkelt og muntlig språk åpenbarer tekstene hennes en dyp innsikt i det å være menneske, og de har en sjelden evne til å berøre leserne.

 

Ingvild H. Rishøi har bakgrunn som journalist og har også skrevet bøker for barn. Bøkene hennes er oversatt til en rekke språk, blant annet engelsk, tysk og fransk.