Barnehage og skole introduksjonskurs - Tilknytningspsykologene
19445
page-template-default,page,page-id-19445,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Barnehage og skole introduksjonskurs

Introduksjonskurs til arbeid med å fremme trygge relasjoner i barnehagen og skolen

kurset er delvis basert på bøkene
«Se barnet innenfra» ( Brandtzæg, Torsteinson, Øiestad) og «Se eleven innenfra»
( Brandtzæg, Torsteinson, Øiestad)

Aldri tidligere har barn tilbragt så mye tid i en institusjonsramme. Barnehagen  og skolen må derfor sees i et psykisk helseperspektiv.

 

Du som jobber i barnehagen og skolen er en god nummer to for barna. En av verdens mest høythengende andreplasser, faktisk! Det er gjennom disse viktige relasjonene mye av utviklingsskraften skapes for barnet. Bøkene «Se barnet innenfra» og «Se eleven innenfra» samt Trygghetsssirkelen kan gi dere som arbeider i barnehagen og skolen et veikart for å fremme nettopp dette.

 

Dette kurset gir en innføring i tenkning rundt arbeid i barnehagen og skolen basert på kunnskap fra tilknytningsteori og Trygghetssirkelen. Kurset vil ta utgangspunkt i hverdagslige situasjoner og utfordringer i barnehagen og skolen.

 

Utdanningen ledes av psykologspesialistene Ida Brandtzæg og Stig Torsteinson ved Tilknytningspsykologene; Utdanningssenter og klinikk som har ansvaret for implementeringen av Circle of Securitymetoden i Skandinavia i samarbeid med opphavspersonene i Circle of Security International.

Innhold

Dette kurset gir en innføring i tenkning rundt arbeid i barnehagen og skolen basert på kunnskap fra tilknytningsteori og Trygghetssirkelen. Kurset vil ta utgangspunkt i hverdagslige situasjoner og utfordringer i barnehagen og skolen.

 

Under kurset vil man dermed få en introduksjon til:

  • Tilknytningsteori
  • Mentaliseringsbegrepet
  • Hvordan gi barn en opplevelse av trygghet
  • Sammenhenger mellom trygghet og læring

Målgruppe

Lærere, pedagoger, psykologer, helsesøstere og andre faggrupper som jobber med relasjonen mellom barn og ansatte barnehagen og skolen.

 

Kurset krever ikke at man har tatt COS P på forhånd, og gir ikke tilgang til eget videobasert veiledningsmateriale.

 

Kursets nytteverdi er å få en innføring i kunnskapsgrunnlaget og at begrepene kan anvendes i det daglige arbeidet med barna i barnehagen og elevene i skolen.

Praktisk informasjon

Kursholdere: Psykologspesialistene Stig Torsteinson og Ida Brandtzæg

 

Pris: kr 2250, inkludert lunsj

TRONDHEIM

Scandic Solsiden

28. august 2020

09.00 – 15.00

STAVANGER

Scandic Stavanger City

30. oktober 2020

09.00 – 15.00