Home - Tilknytningspsykologene
15234
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15234,bridge-core-3.1.3,cookies-not-set,sensei-bridge,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Skjermbilde 2024-03-21 kl. 08.51.12

Tilknytningspsykologene

Utdanningssenter og klinikk

Stig Torsteinson og Ida Brandtzæg

Tilknytningspsykologene er et psykolognettverk drevet av Brandtzæg og Torsteinson.

 

Vår felles faglige forankring og spesialistkompetanse er innen fagfeltet tilknytningspsykologi, som i dag er et ledende rammeverk for å forstå barns sosiale og emosjonelle utvikling.

 

Vi har lang erfaring med kurs, prosjektarbeid, skriving og behandling. Vår virksomhet har et spennende nettverk av fagfolk fra inn- og utland og vi har en rekke samarbeidsprosjekter med private- og offentlige instanser.

 

Brandtzæg & Torsteinson er psykologspesialister med lang erfaring fra terapeutisk arbeide. De var en rekke år knyttet til Nic Waals Institutt, Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo og Regionsenter for barn og unges psykiske helse. De har sammen utgitt flere fagbøker i samarbeid med psykologspesialist Guro Øiestad og professor emeritus Lars Smith.

Våre nærmeste samarbeidspartnere

Psykolognettverket

Åtte dyktige psykologer er knyttet til oss. De har utdanning i COS Parenting og COS Intervention, veileder fagpersoner og tar i mot foreldre i klinikk.

Ler mer om vårt psykolognettverk her

FolkOm

Vi samarbeider med Marthe Sveberg og folkOm om å utvikle psykoedukativt video-materiale for foreldre, barnehager og skole.

Les mer om barnehage og skole programmene her

Circle of Security International

Vi samarbeider med Circle of Security International om implementering av COS programmene i Norge, Sverige og Danmark.

Les mer om våre internasjonale samarbeidspartnere her

Har du fått med deg dette?

Ny bok: Se Ungdommen Innenfra
Ny bok – ute nå!

Hva trenger unge tenåringer dypest sett når de begynner på ungdomsskolen, usikre på alt det nye i egen kropp og det sosiale livet? Hva skal til for at de finner seg til rette og deltar? Hva kan ligge bak uforståelig eller provoserende atferd?
Som den voksne i ungdomsskolen har du flere store og krevende oppgaver. Du skal se ungdommene innenfra og styrke deres evne til å ta medansvar, ved siden av alt du skal lære dem. Det er enklere å få til dette når du klarer den vanskelige kunsten å se deg selv via ungdommens blikk.
I denne boka kombineres psykologisk kunnskap med praksisnære eksempler fra klasserommet og skolegården. Du får hjelp og verktøy til å skape trygghet som stimulerer læring og utvikling. I tillegg får du innsikt i hvordan måten voksne møter og forstår ungdom på, bidrar til å åpne eller stenge deres muligheter i livet.

Bok: Barn og relasjonsbrudd – makroseparasjoner
Bok: Barn og relasjonsbrudd – mikroseparasjoner
Se Barnehagebarnet Innenfra
Se Eleven Innenfra
Sjekk ut våre nye fordypningskurs for skole og barnehage

Psykoedukasjonskursene Se barnehagebarnet innenfra (SBI) og Se eleven innenfra (SEI) gir kursdeltakerne opplæring i materiale som er ment til å fremme refleksjon og bevissthet hos de ansatte i barnehage og skole. Materialet inneholder bl.a. videofilmer utviklet av Tilknytningspsykologene og FolkOm, læringskort med kunnskap basert på forskning på hva som fremmer tillit og trygghet og refleksonskort. De nye fordypningskursene for barnehage og skole tar utgangspunkt i bøkene «Se barnet innenfra» og «Se eleven innenfra». Det legges vekt på å arbeide med konkrete og utfordrende situasjoner.

Se barnet innenfra
Se eleven innenfra
Det ikke-perfekte foreldreskapet
Tilknytningspsykologene på podcast

Både Thea Klingenberg i Foreldrerådet og Oda Weider-Krog i Familieliv har invitert oss inn til å snakke om hvordan er egentlig livet med barn?

Når vi ikke kan holde hånden
Artikkel

Kontaktbegrensning i forbindelse med covid-19-smitte har gjort det tydelig for oss alle hvor mye den fysiske berøringen mellom mennesker betyr – som det å håndhilse, holde en baby, klemme eller bare ta på hverandre.

Hjelp til påmelding

Det er mange som ønsker hjelp til påmelding til kursene vi arrangerer.

Vår assistent Anita bistår gjerne, om det er en eller mange dere ønsker meldt på, eller om dere har spørmål rundt noen av kursene.

Ta kontakt med henne på:

anita@tilknytningspsykologene.no